datina

Despre noi

DATINA este mai mult decât un atelier de croitorie, mai mult decât o oportunitate de a dobândi o meserie, mai mult decât o șansă de angajare pentru femeile șomere și mai mult decât o ocazie de socializare și consolidare a relațiilor persoanelor din comunitate. De fapt, DATINA le reprezintă pe toate la un loc, oferind societății un model, un concept prin care oferă posibilități și ocazii favorabile tuturor celor implicați în proiect.

Descriind DATINA și obiectivele ei mai explicit vom identifica trei segmente importante ale proiectului:

  • Mai întâi de toate DATINA este un mic atelier de croitorie și broderie performant, ce poate oferi servicii de croitorie și broderie de cea mai înaltă calitate.
  • În al doilea rând, DATINA, cu suportul Asociației Obștești ”DVV International Moldova”, oferă printr-un proiect ambițios și inedit numit și el de asemenea: ”DATINA” posibilitatea de a învăța gratuit meseria de „cusător” pentru persoanele adulte din raionul Orhei. Până în prezent au fost instruite, în răstimp de 3 ani, peste 60 de persoane.
  • Cel de-al treilea element al DATINEI este reprezentat de o inițiativă frumoasă a enoriașilor Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei, de a purta costume populare la Sfânta Liturghie de Duminică. Dorința multora dintre ei de a avea și ei o asemenea vestimentație, ne-a făcut să inițiem un ciclu de întruniri, sub forma unor șezători tradiționale, în cadrul cărora participanții au însușit pe lângă arta brodării multe informații legate de tradițiile, cultura și istoria neamului nostru românesc din Basarabia.  

Copyright © 2018 datina.md
Site elaborat de IDSI